keskiviikko 21. joulukuuta 2011

3 yötä...

...kinkkuun on, laskin aivan itse eilen, kun näin nakkimakkaran.

Sanoitus: Laivakoira

Huivin edetessä päätin, että se näyttäisi parhaalta tuubina. Niinpä olen valmis googlaamaan ohjeet päättelyyn ja koska en keksi muuta, ostan suurisilmäisen parsinneulan ja ompelen sen (tuolla samalla langalla) tuubiksi, ellei joku tässä seuraavan puolen tunnin aikana ehdota jotain järkevämpää tapaa. Löysin vielä vanhan rintakorun, joka sopisi kauniisti huiviin, joten saatan kiinnittää sen siihen koristeeksi. Vai tuleeko sitten tårta på tårta?Olin jo vähän ajatellut, ettemme ehkä hankkisi kuusta tänä vuonna, kun olemme niin paljon poissa kotoa aaton ympärillä. Sitten törmäsimme Laivakoiran kanssa iltakävelyllä pieneen kuuseen lähikaupan pihalla. Sellaiseen, jonka jaksaisimme kantaa kahdestaan, me tytöt, kotiin. Ja kun juuri sillä sekunnilla sattui olemaan ihan vähän pakkasta ja oli niin jouluinen olo, niin pakkohan se kuusi oli saada. Tähti on hukkunut jonnekin, ajattelin neulanostoreissulla ostaa leveää silkkinauhaa ja taiteilla suuren rusetin latvaan. Valot ovat Ikean tähtivalot, koska muistan aina vasta kuusta koristellessa, että ne perinteiset kynttilävalot hajosivat ties kuinka monta joulua sitten, enkä vain VOI lykätä koristelua seuraavaan päivään, että kävisin ostamassa uudet. Perinteitä ja perinteisiä valoja arvostaa mies aina vähän nikottelee, mutta minun mielestäni nuokin valot ovat kivat.

Koti on siivottu, lahjat ostettu (ei tosin vielä paketoitu) ja kalat, jotka ovat meidän panoksemme jouluateriaan, haetaan aattoaamuna hallista. Matotkin tuli pestyä, vaikka ei todellakaan ollut tarkoitus. Mutta sitten Laivakoira söi salaa metsässä jotain varmaan ihan tosi ihanaa ja lopun arvannette. Lopputulos oli siis se, että matot pestiin. No, onpahan nyt sitten ihan todella siivottu koti. :D

5 kommenttia:

 1. Vau, mä olen susta ihan ylpeä. Tuosta se alkaa, eka työ valmiina. Mä nyt luotan siihen, ettei äitini tule lukemaan tätä kommenttiboksia ja paljastan, että mä tein mun joululahja"kaulaliinalle" ihan samanlaisesti, eli teinkin siitä kaulurin. Kaulaliina joutuu neulomaan niin paljon enemmän, koska se on ärsyttävää, jos se on liian lyhyt. Multa olisi lanka siis loppunut kesken, ja teinkin siitä kaksinkerroin menevän kaulurin, siihen pituudeksi riitti se noin 120cm. Ja tuossa ainaoikeassa neuloksessa saat saumankin tehtyä nätisti, joten työstäsi tulee varmasti hieno. Ja täällä ->http://kaitaliina.blogspot.com/2010/10/neulonnan-alkeet.html olen viimeisenä kirjoittanut silmukoiden päättämisestä, jos tarvit ohjetta.
  ps.tosi kaunis kuusi ja tykkään tuosta pussista tuolla juuressa.

  VastaaPoista
 2. Anteeksi, mutta nauroin kyllä todella kun luin tuon miksi matot pestiin :D.

  Minä en ole koskaan osannut haikailla omaan kotiin kuusta, kun vanhemmillakin se haettiin aina vasta aattoaamuna (siis omasta metsästä, perinne...). Tietysti pari havua tuoksua antamaan olisi ihan kiva juttu.

  VastaaPoista
 3. Jatkan heja heja-huutojen kanssa kannustamisra :)!

  VastaaPoista
 4. Koirat on kyllä muuten ihania mutta just toi niiden tapa syödä kaikkea ei-niin-miellyttävää kyllä vetää vähän pisteitä alas :) Ihanan tunnelmallisia kuvia muuten. Rentouttavaa ja iloista joulua teille sinne!

  VastaaPoista
 5. Kaitaliina: Kiitos, kaunokainen! Tulenkin tänään hakemaan sulta oppia siihen päättelyyn. Ei yhtään viime tippaan jäänyt... :D Pussi kuusen juuressa on itse asiassa vanha suikaleiksi leikattu verho ja random köntsä beigeä raakasilkkiä, jotka on vain kieputettu jalan ympärillä. En yhtenä vuonna löytänyt mieleistäni kuusenmattoa ja tämä oli silloin sen korvike ja nyt laitan aina noin, kun tykkään niin paljon.

  Tessa: Se tuoksu on kyllä niin ihana! Ja joo, mattojen pesusta tuli oikein episodi. Olohuoneen mattoa ei oikein tähän aikaan vuodesta sanaut mihinkään kuivumaan ja sitten se alkoi haista, kun ei kuivinut ja lopulta dumppasin sen pihalle. Vaikka satoi. Saa nähdä, onko se nyt entinen matto.

  Miss P: Tack tack, älskling!

  Veera: joo, miksi pitää syödä kaikkea ällöä? En tajua! Ja tämä meidän taulapää ei koskaan opi, ei ollut nimittäin eka mattoa, joka meni vaihtoon tässä taloudessa.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!