perjantai 9. joulukuuta 2011

Dear Santa...

...please help. Mulla ei edelleenkään ole yhtään joululahjaa. Pääni ei myöskään varsinaisesti tursua ideoita.Siskonpoikani on 10-vuotias. Mitä ihmettä sen ikäiset pojat haluavat? Kieltäydyn osallistumasta kallislelukilpavarusteluun, koska se on loputon suo ja muut sukulaiset harrastavat sitä jo ihan tarpeeksi. Olen usein ollut se tylsä täti, joka on ostanut kirjan. Viimeksi, kun annoin kirjan, poika ei ollut kovin thrilled. Mitäs sanotte, pidänkö linjani vai yritänkö keksiä jotain muuta?Neulomaprojektini on edennyt sen verran, että ensimmäinen lankakerä on mennyt. Aloin näköjään tehdä aika leveää kaulaliinaa ja varaamani lankamäärä ei tule riittämään. Mietin parhaillani, purkaisinko ja aloittaisin alusta pienemmllä silmukkamäärällä. Itkuraivarit ovat olleet lähellä ainoastaan kerran, aloitussilmukoita luodessa. Siihen ekaan solmuun oli miljoona toinen toistaan huonompaa ohjetta, kunnes tajusin samankaltaisuuden yhden venesolmun kanssa ja koin pienenpienen onnistumisen elämyksen.Miehen lahja on tänä vuonna helppo (praise the Lord). Yhteinen joululahjamme on matka Roomaan maaliskuussa. En malta odottaa. Kevättalvi tuntuu aina menevän jotenkin niin tuskallisen hitaasti venekautta odotellessa, joten joku odotettava juttu keskelle pahinta aikaa on huippua.Muut listalla olevat joululahjat ovat nekin hankkimatta. Puuh. Harkitsen jouluhullun tittelin kieltämistä itseltäni.

Kuvat Tiffany

14 kommenttia:

 1. Mulla on ongelma miehen ja kummipojan kanssa, en keksi mitään. Kummipojalle mietin lahjakorttia, mikä on kyllä tosi tylsää, mutta saapahan valita sitten itse mieleisen. Viime vuonna lahjakortti oli kirjakauppaan. Entä lupaus leffaillasta nameineen tms? Mä en oikein ole vielä päässyt sisään tuohon isompien poikien maailmaan. Onneksi muut lahjat ovat pitkälti hankittuina, muuten tulisi stressi!

  VastaaPoista
 2. Anna lahjakortti, jolla lupaat viedä hänet leffaan, matsiin, mäkkärille?

  Toimii ainakin omalla kummipojalla, tokaluokkalainen.

  Jos olette kaukana toistanne, anna vaikka viikonloppuvisiitti luonanne, ohjelmassa purjehdusretki?

  Kivaa tekemistä ja seuraa!

  VastaaPoista
 3. Leffaliput toimii aina tuon ikäisillä kavereilla...ja vanhemmillakin.

  VastaaPoista
 4. Komppaan tuota leffailta - lahjaa. Eikös ohjelmistoon ole tulossa uusi Risto Räppääjä kevättalvella. Se voisi toimia vielä 10-vuotiaallekin.
  S

  VastaaPoista
 5. Kaikki ylläolevat ehdotukset on loistavia eli tehkää jotain yhdessä - leffa, matsi tai vastaavaa! Lahja mistä jää muisto on monta kertaa myös tuon ikäiselle se ihan paras. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Entä lahjakortti, josta poika voi itse valita retken (kaveri mukaan?) Heurekaan, leffaan, SeaLifeen, Flamingoon tai jäitä pitkin saariretkelle makkaranpaistoon...

  VastaaPoista
 7. Hei Norppa ja kiitos todella kivasta blogista. Veneily hommat kuullostaa samalta kun meillä joskus 15v sitten, kaikkea oppii kun vaan haluaa. Meillä vene samaa koko luokkaa ja sillä ollaan kyllä seilailtu pitkiäkin pätkiä vuosien varrella, myös kisailtu.

  Jatka edelleen kuule kirja linjalla, mä ostin vuosi sitten kymppi vuotiaalle kummipojalle kirjan nimeltä Mistä tytöt tykkää, osu ja uppos.

  -nina-

  VastaaPoista
 8. Mulla on 3 kummipoikaa(iältään 1 kk, 5 ja 9 v)
  Samaa olen itsekin pähkäillyt kummipojan 9 vee.suhteena. Kysyin suoraan mitä hän toivoo, hän pelaa jalkapalloa ja saa sen perusteella lahjakortin urheiluliikkeeseen.Olen myös aina laittanut kirjoja pakettiin ja tänäkään vuonna ei tule poikkeamaa.Eli kaikki pojat saavat sen kirjan myös:) Pieninkin ukko omansa.

  VastaaPoista
 9. Miten ne miehet onkin niin vaikeita! Oma kummipoikani on vielä lego-iässä, thank god. Olisiko joku ihan perus pokkarikamera liian hieno lahja? Tai joku sarjakuvakirja?

  ...minä en kiellä jouluhullun titteliä sulta, vaan kiellän Tiffanya julkaisemasta tuollaisia yli-ihania kuvia. Turkooseja pussukoita, täydellisiä miehiä (sekä lapsia!) JA lunta. Epistä.

  VastaaPoista
 10. Kolme parasta lahjaa mitä me on osattu lapsille ostaa on viikonloppumatka ilman pikkuveljeä, Aku Ankan vuosikerta ja 10 m köyttä + majakirja (veneilevä täti vosi ostaa muunkin solmukirjan ja luvata että poika saa laittaa fenderit jos suorittaa solmutentin).

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kiitos, kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Näistä ihan varmasti löytyy idea. :) Terveisiä Leviltä, olemme täällä talvilomailemassa.

  VastaaPoista
 12. Rooma lahjapaketissa kuulostaa ihan huipulta! Lahjavinkkejä jo tulikin kivasti. Leffaliput, popparilahjakortti ja vaikka Spice Ice -lahjakortti lisäksi on mun mielestä ihan kiva paketti ja niillä saa luotua kivan illan tädin tai tyttöystäväkandidaatin kanssa.

  VastaaPoista
 13. Emppu: Tyttöystäväkandidaatti, apua mitä sä puhutkaan!!!

  VastaaPoista
 14. Lahjakortti-ideaa tarjoan minäkin:)

  Meillä lapset on ainakin ihan jouluissaan keilailuillasta! Eli kummitäti voisi luvata viedä pojan keilaamaan!

  Annukka

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!