keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Hetki kotona

 


Palasimme tänään kotiin mustaan ja sateiseen Helsinkiin. Paha sanoa, kummassa on pimeämpää, keskellä kaamosta vai etelän kurjaakin kurjemmassa talvisäässä. No, pimeyteen on luvassa vielä vähän lisäapuja, kun vietän loppuviikosta muutaman päivän Kanarian auringon alla erään ystäväni kanssa.

Levillä oli ihanaa! Olin ensikertalaisena siellä ja ihastuin paikkaan täysin, vaikken olekaan kovin innostunut minkään sortin suksista. Ratsastusretki oli varsinainen heppahullun unelma ja tulevaisuutta varten laitoin muistiin myös lumikenkäilymahdollisuudet ja kylpylät. Pidin kovasti alppikylämeiningistä ja siitä, että rakentaminen oli niin yhtenäistä. Kaikki natsasi kauniisti yhteen ja joka paikka oli siisti sekä hyvinhoidettu. Sesonki ei ollut kai vielä oikein alkanut. Joka paikassa oli todella hiljaista. Emme ottaneet mitään paineita tekemisistä, sen kun rentoilimme. Sain luettua kirjoja, nukuin pitkiä yöunia ja nautin kauniista ympäristöstä.

Ruokapuoli oli itselleni positiivinen yllätys. Olin odottanut, ettei ruoka välttämättä ole mitään kovin ihmeellistä paikassa, jonka myydyin ravintola-annos lienee minttukaakao. Mitä vielä! Söimme aivan ihania ruokia ja ravintolat olivat tunnelmallisia. Tällä reissulla testattiin muun muassa K5 ja Panimon ruokapaikka. Ja kyllä, myös me joimme minttukaakaot. .D


Nyt taidan uppoutua joulukorttien pariin, että saamme ne postiin huomenna. Kortteihin liittyy muuten yksi pieni juttu, jonka haluan jakaa kanssanne. Sain viime vuonnakin Tiny Printsistä tilaukseni jälkeen sähköpostin, jossa Laivakoiraa kehuttiin söpöksi. Tänä vuonna saimme ihan käsin kirjoitetun kortin, jossa sanottiin näin: "Dear Norppa, Your puppy is so cute! I love the way your Christmas card looks :). Have a wonderful Holiday season together, and thanks for choosing Tiny Prints! Sincerely, Spencer / production Design" Aika tyylikästä, etten sanoisi! Että terkut vaan sulle, Spencer, palaan asiakkaaksenne myös ensi vuonna.

6 kommenttia:

 1. Olen käynyt myös Levillä muutama vuosi sitten ja pidin paikasta. Olisi joskus kiva käydä uudestaan ja rauhallisempana ajankohtana. Olimme silloin sesonkiaikana ja aika paljon väkeä oli joka paikassa. Minttukaakaot on myös Levillä maisteltu. ;) Mukavaa viikon jatkoa ja Kanarian aurinko kuulostaa aika kivalta! :) Verraten tähän harmaaseen ja sateiseen ilmaan, saisi kunnon valkeus tulla.

  VastaaPoista
 2. Vähän noloa, olen käynyt yli 30 maassa mutta en koskaan Lapissa, siis napapiirin pohjoispuolella. Selitys: No kun sinne on niin pitkä matka! Toisaalta taas sitä rauhaa ja hiljaisuutta on jo tässä aika kotinurkillakin ja maalaiselämää tulee vietettyä usein vanhempien luona.

  Se nolous- ja kyllä minä tuolla vielä joskus käyn -hetki tuli kuitenkin joskus kolme vuotta sitten, kun pari saksalaista vaihto-opiskelijaa esittelivät omaa Lapin matkaansa, näyttivät kuvia valjakko-ajelusta ja kaikesta muusta eksoottisesta :D.

  VastaaPoista
 3. Mäkin niin tahtoisin Leville, ollaan suunniteltu asiaa vuosia mutta ei vaan saa aikaiseksi. Saisitko vielä yksityiskohtaisemmin kerrottua mitä kaikkea siellä teitte/voisi tehdä, mitä suosittelet yms.

  Perheen kanssa ollaan suunniteltu vuokraavamme mökin jostain yhdeksi jouluksi, ehkä jo ensi jouluksi. Suosittelisitko leviä tähän?

  : viiru

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija ilmoittautuu :) ja huokaisee hieman kateellisena, että Levin-reissu maistuisi myös täällä etelän pimeydessä elävälle... Hauskaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 5. Melko hienoa asiakaspalvelua, todellakin! Tulee mieleen tapaus monen monen vuoden takaa, kun hain kesätöihin Orlandon Disney Worldiin. En omistanut tuolloin tietokonetta saatika sähköpostia, joten kirjoitin käsin kirjeen heille englanniksi. Kesä meni ja tein jotain ihan muuta, mutta loppukesällä sain käsin allekirjoitetun henkilökohtaisen kirjeen joltain rekryihmiseltä Orlandosta. Neuvoi hakeutumaan mieluummin Pariisiin paperisodan takia ym. Pariisiin en mennyt, mutta tuli hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 6. Riina: Mä luulen, että Levi ei olisi minua varten ihan kuumimpana sesonkina, en ole ihmispaljouksien ystävä. Tammikuu olisi varmaan parasta aikaa. Ja kyllä, lunta tänne please! Tämä sade on niiiin ankeaa!

  Tessa: Mulla on ollut vähän sama juttu Lappi-hommien kanssa. En ole nimittäin ennen tätä matkaa käynyt yhdessäkään pohjoisen hiihtokeskuksessa. Himos taitaa olla pohjoisin...

  viiru: Ehdottomasti suosittelen! Me aika paljon ihan vain olimme, mutta tekemistähän tuolla riittää vaikka maailman tappiin asti. On kylpylää, keilausta, rinnettä, ratsastusta, murtsikkaa jne. Vaikka mökin vuokraisi muualta kuin ihan keskustasta, niin skibussilla pääsee liikkumaan todella kätevästi. Ruokakaupassa oli hyvät valikoimat ja Alkokin löytyi eli kaikki ruokahankinnat voi tehdä vasta perllä.

  Pandice: Oikein paljon tervetuloa! Ja ihanaa joulun odotusta myös sinulle! :)

  Emppu: No kyllä, voisit hakea varmaan uudelleenkin, jos haluaisit huvipuistoalalle töihin. Just noin kuuluukin toimia. :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!