sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Jouluyö
Perinteisin meiningein sujui jouluaatto, söimme hyvin (ja ehkä ihan pikkuisen liikaa), jaoimme lahjoja ja nautimme hyvästä seurasta. Päädyin muuten lopulta ostamaan siskonpojalle peruslegoja, joita oli toivonut ja Angry Birds -reppukoristeen. Legot on mun mielestä tosi hyviä leluja. Niistähän voi rakentaa ihan mitä vaan, vain mielikuvitus on rajana.

Me tytöt olimme juhlatamineissa. Nyt oli ensimmäinen vuosi, että joulupukki ei enää tullut vanhemmilleni käymään. Laivakoira taisi olla huojentunut, viime vuonna hän hieman pelkäsi pukkia. Pukki sai istua ainoastaan hänelle osoitetussa tuolissa ja jos hän liikahti, Laivakoira hätkähti heti ja haukahti kimeästi samalla piilopaikkaa etsien.
Vaikka onkin mukavaa laittautua ja pukea juhlavaatteet päälle, niin sekin hetki on jouluyönä aika huippu, kun saa vaihtaa korut ja juhlavaatteet pyjamaan ja oikaista uusien kirjojen pariin.
Suloinen hetki.
Yöllä tuli vielä nälkä, kuitenkin, kaiken sen syömisen jälkeen. Jääkaappi oli ihan tyhjä, kun kaikki jouluateriat on tarkoitus syödä muualla. Mies kehitteli sitten italialaiseen tyyliin yöpastan eli sellaisen, mitä italialaiset syövät ilmeisesti baarireissujen jälkeen (vrt. nakkikiska). Keitetyn spagetin kanssa oli valkosipuli-chili-oliiviöljykastiketta. Nyt minulla puolestani on sämpylätaikina kohoamassa, että saadaan aamiaista.

2 kommenttia:

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!