torstai 8. joulukuuta 2011

Juhlien jälkeenMeillä oli aivan ihanat juhlat eilen, vaikka itse sanonkin! Olimme kutsuneet pienen porukan viettämään pikkujouluja kotiimme. Tarkoitus oli ihan vain olla ja vaihtaa kuulumisia rennoissa merkeissä ennen kuin kaikki karkaavat joulun viettoon. Melkein kaikki pääsivät paikalle, vaikka juhlapäivä oli keskellä viikkoa. Ruokahommat järjestyivät niin, että jokainen toi jotain. Itse leivoin piparkakkumuffinseja (resepti täältä), joihin tein perustuorejuustokuorrutuksen päälle. Lisäksi laitoimme uunijuureksia (porkkana, lanttu, bataatti) sekä hirvenlihapullia. Ystävämme toivat muun muassa halloumisalaattia, kanalihapullia porkkanatsatsikin kera, Aasia-inspiroitunutta juures-couscoussalaattia, naposteltavia, glögiä ja leipäjuustopaloja, joiden päällä oli karpalohilloa ja poron kylmäsavupaistia. Voi että, miten hyviä ruuat olivat! Hyvä konsepti, täytyy harrastaa tällaista useamminkin!
Alkuillasta mukana oli lapsiakin ja kerrankin keinuhevoseni sai arvoistansa arvostusta. :D Laivakoirakin käyttäytyi kuin pikkulapsi eli riehui ja toi kaikki lelunsa näytille vuorotellen. Lisäksi hän pelästyi samppanjapullon avaamisesta kuulunutta ääntä ja pelkosekoili pari tuntia. Kun on ahkerasti pelännyt koko alkuillan, niin oli hyvä rauhoittua syliin loppuillasta.
Viimeiset vieraat lähtivät vasta neljän jälkeen aamulla.
Tänä aamuna iloitsin siitä, että olin jaksanut siivota keittiön ennen nukkumaanmenoa ja siitä, että hyasintit ovat avautuneet jo sen verran, että ne tuoksuvat.


10 kommenttia:

 1. Oih, ihanan kuuloinen ilta! Ja mitkä tarjoilut, nams.. Meillä on tarkoitus järjestää sellainen meille ensi viikolla. Tarjoiltavat on vielä vähän auki, mutta uskon pysyvämme vain pikkunapostelulinjalla. Olimme tiistaina itsenäisyyspäiväillallisella ystävillämme ja kiinnitimme huomiota noihin blossapulloihin. Olimme kuvitelleet myös tuon lasin olevan tumma. Ne näyttävät jotenkin niin tunnelmallisilta täysinä, että tuohon kirkkaaseen totuttelemisessa menee hetki. Tosin niissä tuo päivämäärä näkyy sitten paremmin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos teille, oli älyttömän mukavaa ja olisi tehnyt mieli jäädä pidemmäksikin aikaa mitä nyt voitiin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanalle emännälle&isännälle. Teidän kodissa oli niin kaunista&tunnelmallista(kuten aina), tarjoilut nameja, ja koko ilta aamuun asti tositosi kivaa!! ihana kun jaksoit järkätä <3
  K

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Kuulostaa todella onnistuneilta illallisilta, onko parempaa olemassa? (no ei).

  VastaaPoista
 5. Iltanne kuulostaa kyllä onnistuneelta, tuollaiset ovat kyllä parhaita. Kotona, hyvää seuraa, ruokaa ja juomaa. Seurustelua ja yhdessäoloa. Ei se samalla tavalla onnistu ravintolassa. Kauniita kuvia ja jaksan aina ihastella teidän laivakoiraa, niin söpöläinen. Tulee mieleen ystäväni koira. :) Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kaitaliina: Minäkin olin kuvitellut lasin olevan tumma. Kauniita ovat tosin pullot noinkin. Mietin, että pitäisikö ne säästää sellaisiksi kynttilänjaloiksi, mitä olen nähnyt useassa blogissa.

  Nelli: Oli mielettömän kivaa, kiitos kun tulitte. Teidän tytär on niin ihana! Hihittelin käpyjutuille ja keinuhepan nimelle pitkään.

  K: Ja sun kanssa oli kivaa, niin kuin aina! Kiitos siis itsellesi laatuseurasta. <3 Nauratti taas, kyllä meillä oikeasti on tällä jengillä hauskaa, kun koskaan ei lopu bileet ennen aamua. :D

  Veera: Vastasitkin itse omaan kysymykseesi. :D Olen ihan samaa meiltä, parempaa ei ole!

  Riina: Olen ihan samaa mieltä, ei se ravintolassa onnistu samalla tavalla. Kotibileet on parhaita. On ravintoloissakin joskus kivaa, mutta yleensä suosin näitä jonkun kotona tapahtuvia illanviettoja. Mukavaa loppuviikkoa sinnekin! :)

  VastaaPoista
 7. Vitsit miten mukavan kuuloista! ...mutta nuorena te olette säilyneet kun jaksatte valvoa noin myöhään jos teillä oli kaikilla työaamu seuraavana päivänä!

  VastaaPoista
 8. Annimanni: Ei sentään työaamua, huh! :D Me olemme mieheni kanssa talvilomalla ja ystävämme ottivat monet torstain vapaaksi. Niin nuoria ei sentään enää olla...

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!