sunnuntai 5. elokuuta 2012

Laivakoiran lempparit kotona

Laivakoiralla ei ole lupaa tulla makuuhuoneeseen muuten kuin ukkosella. (Silloin se saa mennä vaatekaappiin turvaan.) Onneksi meillä kotona on aika monta pienelle koiralle mieluista hengailupaikkaa. 


Yksi suosikeista on olohuoneen iso nojatuoli. Joskus joudumme jopa hieman neuvottelemaan siitä, kuka väistää ja ketä. Olen varmaan maininnut tämän ennenkin, mutta menköön vielä. Mielestäni yksi sisustuslehtien suurimmista huijauksista on tämä: "Valkoiset sohvanpäälliset sopivat koira-/lapsiperheellekin. Irroitettavat päälliset on helppo heittää pesukoneeseen." No, se heittämisosuus onkin ihan iisi, mutta kuka tahansa, joka on sormet verillä ja kynnet irronneina kiskonut niitä helkkarin päällisiä takaisin, tietää, mistä puhun. Niinpä suojaan valkoisen sohvan ja nojatuolin päiväpeitoilla tai torkkupeitoilla.


Toinen Laivakoiran vakkaripaikka on vierashuoneen sängyn päällä. Sieltä se pelmahtaa usein aamuisin nappuloitaan vaatimaan, jos se ei ole nukkunut omassa kopassaan.


Paras paikka on kuitenkin aina kainalo. Riippumatta siitä, missä Laivakoira kotonamme on, se säntää sekunnin sadasosassa paikalle, kun kuulee jonkun käyvän sohvalle makaamaan. Vielä nopeammin se tulee, jos se kuulee, että torkkupeitto otetaan käyttöön. Laivakoira haluaa aina mennä ihan uppeluksiin peiton alle. Luolakoira. :)

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtava! Laivakoira on kyllä ylisöpö. Vanhempien russelilla on samankaltaiset tavat (ukkosta se ei tosin pelkää), tosin yksi sen intohimoista on sohvan takatyynyjen järjestely ja niiden sekaan kaivautuminen. Karvat näkyvät ruskeassa sohvassa ja tyynyissäkin erinomaisesti...

  VastaaPoista
 2. Hah joo toi on kyllä niin huijausta!:D Pesin vihdoin pitkän välttelyn jälkeen meidän Ikean divaanin valkoiset päälliset ja voi luoja sitä työn määrää, kun ensin pesit ne, sitten annoit kuivua, yritit silittää (yrittämiseks myös jäi) ne ja sitten tungit paikoilleen.. En ihan vähään aikaan ryhdy tohon hommaan uudestaan:D Ja toi vaalea päiväpeitto näyttää tutulta, onko Hemtexistä? Meillä taitaa olla sama!:)

  VastaaPoista
 3. Tessa: Laivakoira harrastaa tota tyynyjuttua suihkunjälkeisissä terrierikohtauksissa. Russeleilla tuntuu olevan kyllä tosi paljon samoja maneereita. Ne on sitten hauskoja koiria. :)

  Lili: Ai sä olet oikein yrittänyt silittääkin! Pisteet sulle. :D Päiväpeitto on tosiaan Hemtexistä, josta mä ostan oikeastaan kaikki peitot tohon tarkoitukseen. Aina tammikuun alesta puoleen hintaan. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä koirat kaivaa itsensä noiden peittojen allekin... Olen jo luovuttanut.
  Toinen nukkuu yöt meidän tyynyjen välissä ja toinen syvällä peittojen alla mun jalkovälissä. Joskus työpäivän jälkeen sänky on sen näköinen, kuin siellä olisi myyrä kaivanut verkostojaan. Tytöt on käyneet nukkumassa päiväpeiton ja peittojen alla.
  Ukkosta tai raketteja nuo metsästäjät eivät onneksi pelkää.

  VastaaPoista
 5. Tickler: Kyllä Laivakoirakin hengaa meidän makkarissa aina salaa. Joskus sen saa kiinni itse teosta ja se se vasta on huvittavaa. :D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!