tiistai 22. tammikuuta 2013

Koulukaveri


Saanko esitellä, koulukaverini Laivakoira! Käyn juuri erästä viestinnän aineopintoihin kuuluvaa verkkokurssia, johon kuuluu sarja verkkoluentoja. Olen ihan ymmyrkäisenä siitä, mihin kaikkeen nykyteknologia pystyykään. Luento menee niin, että ruudun yläreunassa olevassa kuvassa näkyy ope ja hänen äänensä puhua pälpättää. Ruudun "päänäytöllä" kulkevat slidet ja toisessa reunassa pyörii koko ajan chat. Chatissa saa kysyä, kommentoida ja keskustella. Välillä meidät jaetaan pienempiin ryhmiin keskustelemaan eli chattaamaan jostain aiheesta. Ihan mieletöntä, onpa sitä tultu pitkälle niistä megatylsistä massaluennoista, joissa piirtelin poninkuvia paperille ja yritin olla nukahtamatta. 

Luentoiltoinani heittäydyn kotiasussa nojatuoliin, otan kahvikupposen käteen ja Laivakoiran kainaloon, sitten käymme kuuntelemaan oppituntia. 


Tänään aiheena olivat muun muassa verkkojulkisuus ja verkkoprofiilien rakentaminen erilaisissa sosiaalisissa medioissa. Nappasin pari kuvaa näytöltäni, niissä aihe tiivistyi hauskasti.

Ennen:

 

Nykyään:


Oma karvakasani ei ollut kiinnostunut siitä, mitä Facebook hänestä tietää.


Profiilien rakentaminen sosiaalisissa medioissa tarjoaa myös oivan aasinsillan aiheeseen, josta saattaa tulla tai olla tulematta pari kysymystä. Edellisen postauksen kommenttiboksin lukeneet tietävätkin jo, että juttu, josta vihjaisin viime vuoden puolella, on nyt ilmestynyt. Se löytyy uudesta Gloriasta. Olen siinä ihan omalla nimelläni ja myös ammattini mainitaan siinä. Hei hei anonymiteetin rippeet! Tämä on tarkkaan harkittu päätös, jota varten olen konsultoinut myös työnantajani viestintäosastoa ja kysynyt heidän mielipiteensä asiaan. Tätä blogia kirjoitan kuitenkin yksityishenkilönä, enkä työnantajani edustajana, se käsittelee vapaa-aikaani ja tämä tulee olemaan rajanveto myös jatkossa. En aio kommentoida täällä duunijuttuja millään lailla, ihan yksinkertaisesti siksi, että minulla ei ole sellaiseen mandaattia, eikä se ole minusta ammattimaista. Tiedän, että ymmärrätte, koska olette ihan huippua jengiä. :) Samoilla vanhoilla teemoilla siis jatketaan. 

35 kommenttia:

 1. Luin jutun; ekalla aukeamalla mietin (ennen kuin olin nähnyt jatkoa) että sä kyllä istuisit hyvin tähän juttuun ja tsadaa! Hyvä sinä ja hyvä rajanveto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvin haisteltu! :D Juu, mä ajattelin, että tää olisi sellainen ihan korrekti raja. :)

   Poista
 2. Ihana opiskelukaveri ja aikamoista tuo nykyopiskelu - olen jo pudonnut kärryiltä... :)
  Ja hei hauska tuo Glorian juttu - SoHo on myös lempialueeni Nykissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, opiskelujutuissa on kyllä menty ihan valtavasti eteenpäin!

   Justusta tuli ihan hauska, tosin ehkä enemmän Glorian näköinen kuin mun, mutta ei se mitään. SoHo on ihana. <3

   Poista
 3. Oooh, olisitkohan sä esittelemässä sun tyyliä Glorian sivuilla! Mä rrrrrakastan sitä palstaa!

  Ja miksi mä lopetin Glorian tilaamisen just edelliseen numeroon... Pakko hakea lehti kaupasta huomenna :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin. ;)

   No sitä helkkarin lehteä ei vielä eilenkään löytynyt mistään. Onneksi mun yksi ystävä on tilaaja, niin pääsin sitten itsekin näkemään. :)

   Poista
 4. Viime keväänä suoritin avoimessa yliopistossa sisustussuunnittelijan opintoja ja istuin luennot mukavasti kahvikupposen äärellä kotikoneella. Verkkoluentojen helppous ja ihanuus! Tykkäsin! Eikä tarvinnut ajaa autolla kahta sataa kilometriä päästäkseen luennolle...

  Glorian ostoon siis huomenna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Tykkään erityisesti siitä, että ympäristö on rento ja luennon matskut jäävät talteen, niin niihin voi palata myöhemmin. :)

   Mä tein hukkareissun Glorian ostossa, tänään uusi yritys. :)

   Poista
 5. Hyvä juttu se oli!

  Tulin itse asiassa sanomaan, että olen ihan koukussa sun prinsesajuttuihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! Kaikki jutut on hyviä, mutta prinsessajutut on ...parhaita.

   Poista
  2. Kiva kuulla, molempiin! :D

   Apua, mulla alkaa olla prinsessapaineita! :D

   Poista
 6. Luin tänään Glorian kampaajalla: todella hyvä juttu ja kaunis kuva sinusta! :)

  Tsemppiä opintoihin, sinulla on kyllä supersuloinen koulukaveri! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! <3 Oma reaktio kun näihin tällaisiin on melkein aina "apua". :D

   Kiitos ja olen ihan samaa mieltä. :)

   Poista
 7. Symppis koulukaveri! Haaveilen työnohessa lisäopinnoista avoimessa yliopistossa. Kävin tutustumassa tarjontaan ja opiskelu todella näyttää kehittyneen huimin askelin. Verkkoluento vaikuttaa tehokkaalta tavalta opiskella, ei mene aikaa luennolle matkustamiseen. Täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja muuttaa haaveet todeksi.

  Bongasin sun eilen postiluukusta kolahtaneesta Gloriasta. Päätöksesi rajanvedosta työn ja blogin suhteen on täysin ymmärrettävä.

  Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna mennä vain, olen ollut ihan supertyytyväinen sekä tämän päivän verkko-opetukseen että luentoihinkin. :) Haaveiden toteuttaminen on ihmiselle hyväksi. :)

   Poista
 8. Hei! Minä bongasin sinut! :) Hyvä juttu oli!

  VastaaPoista
 9. Taisin bongata sut taannoin MeNaiset -lehdestä koskien tuota kirjajulkaisua...:) Am I right?!?

  Tykkäilen sinun blogista oikein paljon, aurinkoisia talvipäiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan oikeassa olet. ;)

   Kiva kuulla, sitä samaa sulle! :)

   Poista
 10. Moi koulukaveri!

  Harmi, ettei Gloriaa saa täältä... :P Sun opiskelukaveri kuulostaa leppoisalta. Itse joudun kuuntelemaan luennot myöhemmin, kun kolme aktiivista tenavaa juuri koulusta kotiin saapuneena ja opiskelu ei ole kovin hyvä yhdistelmä. Koetin sitä versiota viime viikolla, mutta kun en kuullut mitään kaikkien vaatimusten lomassa (nälkä/toi kiusaa/mitä toi höpinä on/vauva syö johtoa jne) niin luovutin... Nyt juuri meinaan kuunnella eilisiä juttuja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, onko reppu jo pakattuna? :D

   Mun opiskelukaveri on kyllä lepppoisa, tosin välillä se haluaa nuolla näppistä ja sitten menee näyttö sekaisin. :D Toi jälkeen päin -mahdollisuus on musta tosi hyvä, kommentitkin taitaa jäädä talteen.

   Poista
 11. Siehän oot lentoemo! Voi onnekasta...siis siinä mielessä että et silloin varmaankaan pelkää lentämistä... ;D karsea yhdistelmä, tykätä matkustaa mutta pelätä niin että tällä hetkellä neljän tunnin lento on pisin jonka pystyn tahdonvoimalla ilmassa pitämään, sen kauemmas ei voimat riitä! ;D Vaikkei ei se kyllä koneessa naurata, oikeasti, kun kauhun kylmä hiki pitää otteessaan koko ajan. Paska. Mutta teidän ammattikunta on se johon ripustaudun kuin hukkuva köyteen; koetan tuijottaa kun teette työtänne ja ajatella että tulette sinne rohkeasti joka päivä.

  Olet kauniskin vielä mut niinhän emot aina, se taitaa olla vaatimuksena? :)

  S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mitä, et todellakaan ole tuon asian kanssa yksin. Lentäminen on ihmiselle ihan epäluonnollinen tila, ei sitä faktaa kannata väheksyä. Aika monella se taitaa olla se hallinnan tunteen puute, pitää vain tavallaan antautua toisten armoille. Mä voin paljastaa, että mua pelottaa ruotsinlaivalla. ;) Vaikka ollaan oltu aikamoisissa aallokoissa oman veneen kanssa, eikä ne pelota mua yhtään, niin silti ruotsinlaivalla meinaa tulla vähän sama fiilis, varsinkin hytissä.

   Kiitos vain, huippuvalokuvaaja, ammattimeikkaaja ja Photoshop saavat kyllä taviksestakin kaunottaren kuvaa varten. ;)

   Poista
 12. Laivakoira on kyllä ihastuttava nappisilminensä. Tulee vähän omat koirat mieleen, joissa on suurimmaksi osaksi russelia. Vaikka niissä on villakoiraakin ripaus mukana, niin kyllä vaan russeleista on nähtävissä ne samanlaiset ilmeet ja piirteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Russelin ja villakoiran yhdistelmä on varmaan tosi mainio! Molemmat ovat niin symppiksiä rotuja. :)

   Poista
 13. Ihana nappinenäinen koulukamu.
  Ja masurapsuja varmaan piisaa pötköttelee opiskelevan ihmisen vieressä.
  Mä luulen että luennoilla olisi mukavampaa mullakin jos saisi omat luppakorvat kaveriksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nenänappi aitoa nahkaa! Ja piisaa, kyllä. Se rentouttaa muakin se koiran rapsuttelu. :)

   Poista
 14. Hah, sattumalta samassa lehdessä on myös kaverini, joten piti laittaa äidille viestiä ja pyytää ostamaan ja lähettämään tänne kaukomaille. Jännityksellä odotan mitä sieltä putkahtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, toivottaavasti lehti saapuu pian! :)

   Poista
 15. Tänään nopeasti selasin kirjastoreissulla sen uusimman Glorian ja minusta se juttu, jossa olit mukana oli tosi kiva! Ja kuva oli tosi hyvä! Sain muuten inspiraation hankkia itselleni sellaiset revityt farkut, ne näyttää tosi kivoilta siistimmän yläosan kanssa.

  Niin ja vielä ammatistasi, olen viime kesästä lukenut blogiasi(löysin tänne Kaitaliinan blogin sivupalkin kautta) ja täytyy sanoa, että en kyllä osannut ammattiasi arvata. Mutta ei mua ole kyllä vaivannutkaan se, että mikä ammattisi on, toisin sanoen, ehkä se työn rajaaminen blogin ulkopuolelle on toiminut hyvin, se on ollut tavallaan itsestään selvää, että pidät työsi blogin ulkopuolella. Toisaalta, mukava oli nyt "tutustua" sinuun tarkemmin ja saada tietää ammattisi.

  Huomasin muuten samasta jutusta Christina Strandbergin, joka kertoi siitä Taivas mikä työpaikka- kirjasta Arto Nyberg- ohjelmassa. Ehkäpä sitä voisi tuohon kirjaankin tutustua, ihan mielenkiinnosta. En ehkä tässä kehtaa julkisesti paljastaa kokemattomuuttani lentämisen suhteen, mutta sanotaan nyt vaikka näin, että kovin paljoa en ole lentänyt, joten ehkäpä sitä voisi tutustua tuohon teidän maailmaanne vähän tarkemmin sen kirjan kautta. :)

  Niin ja tsemppiä opiskeluihin!
  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! Itse sitä jotenkin aina kuitenkin noissa jotenkin vähän kavahtaa, että toltako mä näytän ja noinko mä sanoin... :D

   Eipä se ammatti ole missään vaiheessa mikään salaisuus ollut, mutta kuten aikaisemmin ja tästä eteenpäinkin duunijutu pysyvät blogin ulkopuolella. Toki musta on kivaa kirjoittaa matkakertomuksia ja vinkata joitain juttuja, jos osaan, mutta linja on se, että vapaa-aika on aihe ja that's it. :)

   Tutustu ihmeessä kirjaan. Meidän maailma on samaan aikaan outo, sekava ja ihana. :D

   Kiitos tsempeistä ja kiitos tosi kivasta kommentista myös! :)

   Poista
 16. Mä en ole edes ajatellut, että olisit joku muu kuin lentoemäntä!

  T se yksi russelinomistaja

  VastaaPoista
 17. Ps. Toi Laivakoira.. Vitsi, ihan kuin meidän otus. Linssilude ja näyttää kuvissa tollaiselta "näistä ei vissiin lähde karvaa, eiks nää oo sellaisia nypittäviä" - kommenttien todentumalta. Mutta olen varma, että on hyvä syy, että et käytä kamalasti mustaa. Meillä oli muutamia mustia sisustustyynyjä ja kerran tummanharmaat lakanat. Apua. En halua tietää totuutta ihan niin silmiinpistävästi! Mutta on se niin rakas, että ei tulis mieleenkään kieltää tulemasta kainaloon.

  Sama russelinomistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin linssilude ja todellakin niin überkarvastaja. Mustat vaatteet = impossible. Tai siis mikä ettei, jos lumimies -lookista tykkää... :D

   Mutta ehdottomasti samaa mieltä, vaateongelmat voi ratkaista käyttämällä vaaleita värejä ja eikun unitassu kainaloon. <3

   Poista
 18. Minullekin sattui juttu silmään kun selailin tänään uusimman Glorian kirjastossa! Ammattisi olikin mulla jo tiedossa kun se jossain toisaalla oli joskus esillä.

  Niin se vaan teknologia muuttaa opetusta. Ja jakaa muuten ihan tuhottomasti mielipiteitä! Juuri tällä viikolla kuuntelin mielipiteitä puolesta ja vastaan kun aihe sattui eräällä ohjaamallani pienryhmätapaamisella tulemaan puheeksi.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!