sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Liebster Biebster

Sain ihanaiselta Merenneidolta Liebster-haasteen, jossa pyydettiin antamaan vastauksia seuraaviin juttuihin. Jos muuten kaipaatte erinomaisen pätevää purjehdusblogia, tämä on juuri sellainen. Suosittelen lämpimästi tutustumaan!

Sitten vastauksiin!

 Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä

1. Veneretki - siinä yhdistyvät yhdessäolo miehen ja koiran kanssa, kaunis luonto, hyvä ruoka, kylmä kupliva, sopiva määrä actionia ja mahdollisuus kokea sekä rentoutumista että onnistumisen elämyksiä.
2. Läheisten seura - joidenkin ihmisten tapaamisesta saa energiaa, kun valitettavasti jotkut tapaamiset syövät sitä. Sanomattakin on selvää, kumpaan kastiin läheiseni kuuluvat. 
3. Sportti - olen ollut urheiluhullu jo 16 vuotta, eikä loppua näy. Toki liikunta, kuten kaikki, tulee ja menee kausittain. Joskus tulee harrastettua enemmän pehmeämpiä lajeja, kuten pilatesta ja kävelyä, joskus taas pitää vetää täysillä joka kerta. Yhteistä kaikelle on kuitenkin mahtava fiilis liikunnan aikana, joskus vähän hammasta purrenkin, ja erityisen mahtava olo tietysti hyvän suorituksen jälkeen.
4. Hyvät yöunet - vasta, kun on kärsinyt uniongelmista, tajuaa, miten tajuttoman ihanaa on vetää 12 tuntia unta palloon niin sikeästi, ettei herätessään tiedä, missä on.
5. Oivallus. Saa liittyä ihan mihin vaan, tuntuu joka kerta yhtä hyvältä.

 Viisi asiaa, joita tarvitsen päivittäin

1. Kofeiinia, mieluiten kahvin ja Cokis Zeron muodossa. 
2. Palasen kauneutta. 
3. Oman hetken, mieluiten sen kahvikupin kanssa. Joskus omaksi hetkeksi riittää muutama minuutti, joskus tarvitaan tunteja. 
4. Let's face the ugly truth, tarvitsen nettiä joka ikinen päivä. Hajoaisin palasiksi ilman. Mieluiten yhdistettynä kohtaan 3.
5. Raitis ilma.

Viisi kirjaa, joita suosittelen muille

1. Dekkarifanille Henning Mankellin Kiinalainen.
2. Historiallisten romaanien ystävälle Mika Waltarin Valtakunnan salaisuus, jos Sinuhe Egyptiläinen on jo luettu. 
3. Chick litin rakastajalle Bergdorf Blondes.
4. Stadilaiselle ja kaupunkilaistunnelmien fiilistelijälle Kjell Westön Missä kuljimme kerran. 
5. Pomoille Pekka Järvisen Onnistu esimiehenä.


Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/yhtyettä

Tämä on paha! Sen sijaan, että luettelisin tässä nyt bändejä tai laulajia (vaikka Coldplay on kyllä tosi hyvä), niin paljastan pimeän puoleni ja kerron, että rrrrrakastan räppiä. Muutenkin kuuntelen usein mustaa musiikkia; räppiä, R&B:tä, soulia, hiphopia. En tunne bändejä tai artisteja kauhean hyvin, yleensä annan vain Bassoradion soittaa.


 Viisi lempiruokaa

1. Kala melkein kaikissa muodoissaan - kylmäsavulohena, sushina, tonnikalapihvinä, lankkumuikkuina, uunilohena, savukampelana, kalakeittona, fish & chipseinä...
2. Erilaiset versiot avokadosalaatista
3. Riista, juuri nyt tulevat mieleen erityisesti hirvenlihapullat kermassa haudutetun kukkakaalin kera.
4. Gastonen jollain ikuisuuksia vanhalla ruokalistalla ollut pasta, jossa oli chiliä, härän sisäfilettä, jonkunlaisia jättiherneitä ja jotain muuta. Jessus, se oli hyvää!
5. Pizza. Varsinkin, jos on perjantai-ilta. Minun pizzassani on oikeastaan aina samat täytteet - tuoretomaatti, mozzarella ja artisokka. Ja sitten rucolaa päälle. Nam.

Pakko lisätä tähän kohtaan bonus, koska hyviä ruokia on niin paljon! 
6. Paneer tikka masala eli intialainen kotijuusto tandooriuunissa paistettuna, vihannesten kanssa tarjottuna. Myös muut masala-juustosta tehdyt annokset maistuvat.


Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua

1. Aikaansaava
2. Positiivinen
3. Levoton
4. Tunteilija
5. Utelias


Viisi asiaa, joista unelmoit

1. Onnellisesta ja pitkästä parisuhteesta hamaan hautaan saakka. 
2. Motivoivasta ja sopivasti haastavasta oman opiskelualani duunista.
3. Terveydestä ja hyvinvoinnista itselleni ja kaikille läheisilleni.
4. Valoisista kesäilloista veneen kannella. 
5. Karaatin kokoisista timanttikorviksista. 

Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa muiden kanssa

1. Mikään ei takaa niin ehdotonta varmuutta kuin täydellinen tietämättömyys.
2. Viisautta on olla käyttämättä kaikkia oikeuksiaan.
3. Never let the things you want forget the things you have. (Tämä on Pinterestistä napattu ja mielestäni mainiosti sanottu.)
4. Pidä huolta siitä, että elämässäsi on muutakin kuin työ. 

Tämä oli hyvä haaste, se laittoi taas kerran vähän miettimään. Aivojen raksutusta tiedossa myös Cherrylle, lisbetille ja Marialle. Olkaapas hyvät, leidit!

6 kommenttia:

 1. Olen juuri päätymässä elämäni valinnoissa vaihtoehtoon: "Kohta elämääni ei juuri muuta mahdu, kuin työ" sen sijaan, että valitsisin kahdesta vaihtoehdostani tuon: "Pidä huolta siitä, että elämässäsi on muutakin kuin työ."

  ...Työkuvioissani olen siis valitsemassa järjen tunteiden sijaan. Kahden kaupungin ja työpaikan välillä olen valintaani kipuillut, mutta nyt taitaa täytyä kunnianhimon viedä voiton. Voi siis olla, että pian lenkkeilemme samoissa maastoissa :).

  Kerttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaiks! Luinkin toisaalta, että sulla on sellaiset pohdinnat meneillään.

   Mä oon sitten se lenkkeilijä, joka on universumin punaisin ja välillä räkii mennessään. Se universumin naisellisin, siis. :D

   Poista
 2. Ihana! Ja kiva kun ehdit tarttua haasteeseen :) Tuo oivallus/oppiminen olisi oikeastaan voinut kuulua omiinkin hyvän mielen lähteisiin. Oivaltaminen tuntuu aivoissa samalta kuin suklaata söisi. Jokaisen elämänohjeen allekirjoitan myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, aivoissa kuin suklaata söisi. :D Noinhan se just on.

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!