torstai 31. heinäkuuta 2014

Halfway there


 Alakerran kanssa ei olla vielä lähelläkään puoliväliä vaan aivan alkutekijöissä. Olen maalannyt seinään malliksi muutamia potentiaalisia maaleja. Vasemmanpuolimmaisin on pari astetta vaaleampi versio Vihervaaran harmaasta ja koodiltaan (Teknos) NCS S 1502-Y. Kaksi seuraavaa koodia hävisivät jo, mutta tavoittelin mahdollisimman puhtaita harmaita Teknoksen kartoista. Mies ei kuitenkaan pitänyt niistä, joten harmaat hylättiin heti alkuun. Oikeanpuolimmaisin taas on monessa sisustuskohteessakin ammoisina aikoina käytetty Tikkurilan Symphony-kartan G487. Se taitaa olla meidänkin valintamme. Se on sellainen jännä beigeen taittava harmaa, vähän sellainen hiekkainen. Olemme tuijotelleet maaleja eri valoissa ja lisäksi ne on maalattu pahvinpaloille, joita on kuljeteltu mukana keittiöostoksilla. Keittiön taso tulee olemaan sellainen ei-punertava pähkinänvärinen, siihen pitäisi siis mätsätä. Ja hei, keittiö ostettiin eilen. Iik!


Yläkerrassa sen sijaan on jo pieni sisustuksen alku. Maalasin vanhan telkkaritason ihan tosi tummaksi harmaaksi. Miehen idea oli laittaa kangas tuohon eteen, että laitteet jäävät piiloon, mutta kaukosäätimet toimivat kuitenkin. Kangas tosin menee vielä vaihtoon. Se on ympäristöönsä nähden turhan pliisu. Tilalle tulee varmaan musta-valkoraidallista. Mies myös keksi käyttöä Pentikin pallovalaisimille. Jos leffankatselupuoli on tarkoituksella tummasävyinen ja pehmoinen, niin työskentelypuoli taas on sitten vaalea ja raikas. Tuoli ja pöytävalaisin vielä puuttuvat.Granitin tuollaiseen klipsivaijeriin on tarkoitus printtailla muistoja parhaista hetkistä. Printtaan Insta-kuvia Canonin Selphy-printterillä, joka on aika hauska tavara. Sain sellaisen blogin kautta ja tästä aiheesta on luvassa vielä lisää - myös teille. Oven taakse kätkeytyy ilmastointikone.Olen päivä päivältä tyytyväisempi yläkertaan. Olen myös iloinen siitä, että kun alakerta on kaaoksen vallassa, niin yläkerta ja piha ovat sellaisia kivoja paikkoja, joihin paeta remppasotkua. Nyt keittiönkaappeja tyhjentämään ja niitä purkamaan!

Translation: This is upstairs right now. 

16 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! Eikö olekin ihana suunitella uusia juttuja kotiin! Täällä ollaan vähän samoissa puuhissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva. Meilläkin on ollut niin sama sisustus jotain 8 vuotta, niin on kivaa saada vähän uutta. :)

   Poista
 2. Juuri sen oikean harmaan valinta on minusta tosi haastavaa! Yläkerta on kaunis jo nyt, pikkuhiljaa se siitä valmistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ne kaikki taittaa yleensä johonkin. Puhtaan sävyn löytäminen on tosi hankalaa. Ja juu, pikkuhiljaa. :)

   Poista
  2. Puhdas harmaa ei ole yleensä hyvä valinta koska siitä voi tulla liian kova kuollut pinta. Harmaa joka on murrettu on parempi ratkaisu koska se antaa elävyyttä ja mielenkiintoa pintaan. Puhdas harmaa taas näyttää kun tietokoneella luotu maalikaupan esiteseinä. Työssäni teimme lukemittomia näytteitä, uskomatonta että vaikka on satoja värejä, niin se juuri oikea sävy puuttui.

   Poista
 3. Näyttää ihan superhyvältä!

  Meidän makkariin tuli juuri jotain tuollaista ruskeanharmaata hiekkaa muistuttavaa sävyä yksi seinä (koodia en tiedä, oli kuulemm ajoku supersalainen yhdeltä miehen työmaalta ja saimme jämäprkin, joka juuri riitti koko seinään ;) ja olen ollut väriin tosi tyytyväinen. Puhdas harmaa on aika kylmä sävy loppupelissä - vaikka ainakin mä siitä tykkäänkin...

  Multa on mennyt tää teidän remppa kokonaan ohi.. Ehkä siksi, että mielikuvissani olen sijoittanut teidät kerrostaloon :). Nyt seuraan kyllä silmä kovana, koska meillä on aika samanhenkinen yläkertta ja keittiöremppa tulossa. Mistä ostitte keittiön :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Me tosissaan oltiin ihan myymässä tätä ja muuttamassa takaisin keskustaan, mutta yläkerrasta tuli niin onnistunut, että tultiin toisiin ajatuksiin. Alettiin miettiä asumista taas vähän eri kantilta ja päätettiin sittenkin jäädä tähän ja rempata loputkin. :)

   Keittiö hankittiin Ikeasta.

   Poista
  2. Palaan tähän vielä, meilläkin nimittäin keittiöremontti edessä. Käytittekö Ikean maksullista suunnittelupalvelua vai sitä ohjelmaa, jolla keittiön voi koota itse?

   Poista
 4. Sä olet Noora kova tyttö kuluttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en nyt oikein ymmärrä tämän kommentin pointtia. Kyllä, rempan yhteydessä, varsinkin kun rempataan vuonna 1995 rakennettu koti, jossa lähes kaikki muutamaa maalattua seinää lukuun ottamatta on alkuperäistä eli 19 vuotta vanhaa, tulee tehtyä paljon uusia hankintoja.

   Poista
  2. Ihan yleisesti ottaen olet kova tyttö kuluttamaan. Totesin vain.

   Poista
  3. Oukei, mikäs siinä sitten. Kaikin puolin rakentava kommentti.

   Poista
 5. Hei, testaapa myös Tikkurilan Y467 (Shaali). Todella hienostunut greige sävy, joka antaa loistavan taustan muille väreille ja myös valkoiselle. Ekaa kertaa kommentoin sun blogissa vaikka olen lukenut sitä jo pidempään. Sulla on tosi kiva tyyli kirjoittaa ja kuvata. t. remppaaja itsekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Katselin sitä tuosta mun väriviuhkasta ja näytti kyllä nätiltä. :)

   Kiitti tosi kivasta kommentista ja tsemppiä teille kanssa remppaan!

   Poista
 6. Hei, vaikkei mielipidettä täällä kysellä niin sanompa silti. Mielestäni TV taso on liian pienen näköinen telkkariin nähden, nyt ainakin kuvissa näyttää telkkari tulevan reilusti tason yli leveydessä. Omaan silmään pistää, ei varmaan muiden.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo, olet kyllä oikeassa, että tuleehan se telkkari siitä tasosta vähän yli. Meidän silmään ei käy ollenkaan, makuasioitahan nää on. :)

   Sinne kans!

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!