sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

ViikkokatsausOi, mikä ihana lämpöinen kesäviikko takana! Sain mitä halusin, kun aurinko alkoi vihdoin porottaa ja hoitaa hommansa. Mietin pari viikkoa, että voiko sandaaleissa mennä töihin, mutta päätin mennä. Eihän siellä edes ole melkein ketään minun lisäkseni. 


Kävin eväsostoksilla veneretkeä varten Vanhassa Kauppahallissa, joka on nyt vihdoin avannut joku aika sitten ovensa remontin jäljiltä. Voi että se on kaunis paikka, oikea visuaalisen tyypin aarreaitta. Joka suunnassa olisi ollut katseltavaa ja ihailtavaa.


Laivis otti vakiopaikkansa merikortin päältä. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna illallisen saattoi tosiaan kattaa kannelle. Mikä autuus!


Työpäiväkään ei tosiaankaan ollut mitenkään hullumpi näissä maisemissa. 


Kotiin palatessamme olisi ollut täydellinen spinnukeli. En oikein itsekään tiedä, miksi lempipurje jäi nostamatta. No, onhan siinä aika paljon sähellystä varsinkin, kun kuljettava matka oli niin lyhyt. 


Kotona remonttikaaos alkoi taas vallata alaa. Meillä on keittiösuunnittelu varattu ensi lauantaille ja sitä ennen pitäisi vielä ratkaista muutama asia. Yritän kasvattaa sotkunsietotoleranssiani, mutta ajoittain se tapahtuu hyvin huonolla menestyksellä. Ärsytys purkautuu todella rakentavilla tavoilla, esimerkiksi perjantaina olin saada eeppiset raivarit siitä, että unohdin pähkinät kotiin. Sitten kun kaikki pinnat on revitty auki, on jotenkin helpompi sietää kaaosta, se kuuluu asiaan. Nyt olemme sellaisessa ärsyttävässä vaiheessa, että yhtä sun toista on levitelty kaapeista pois erinäisten mittailujen ja hahmottamisien mahdollistamiseksi ja kaikenlaista sekalaista kamaa vain seilaa pitkin poikin. Perjantaina kävin lounaspalaverissa Teurastamolla. Siellä kuvattiin jotain, mutta en yhtään tunnistanut henkilöitä. Kellohalli-ravintola, jossa kävin nyt ekaa kertaa, oli tosi kiva. Söin hiillostettua lohisalaattia, joka oli varmaan yksi parhaista ravintolasalaateista aikoihin. Nam!


Illalla olikin aika pakata taas kamat ja suunnata merelle. Itätuulen keikutuksista huolimatta nukuin tosi sikeästi. Tällä kertaa meillä oli mahdollisuus olla liikenteessä ihan iltaan saakka, joten kello ei herättänyt ja pyjamassa tuli hengattua pitkälle iltapäivään. Se vasta oli jotain, vaikka ne puuttuvat pähkinät nyt hieman nyppivätkin. 


Lounaan päälle söimme lettuja mansikoiden ja kermavaahdon kera. Miehen niksipirkkataipumus pääsi loistamaan, kun oli aika saattaa kerma vaahdon muotoon. 


Itätuuli se vain voimistui iltaa kohti. Venekerhon saari on itäisille tuulille melko avoin, joten vene keikahteli koko päivän ja paluukin oli varsin kuoppaista. Jostain syystä sellainen on vähän uuvuttavaa, eikä kumpikaan jaksanut kokata iltapalaa. Ulkoistimme siis ruokahuollon Kaartin Hodarille ja Hummerille. 

Oli kyllä mahtava viikko, kun pääsimme kahteen kertaan retkelle. Nyt meneekin sitten varmaan taas pidempi aika ennen kuin seuraava purjehdus koittaa. Lisäksi pitäisi malttaa jonain päivänä aloittaa alakerran huoneiden tyhjennys ja maalaaminen. Seinät ja ikkunanpokat maalaamme itse, muilta osin ammattilaiset saavat hoitaa hommat. Tarkoitus olisi, että suurin osa remontista tapahtuisi sillä aikaa, kun olemme kesälomapurjehduksella. 


Yläkerrassa asiat edistyivät jo sillä lailla, että otin tänään asiakseni maalata vanhan telkkaritason, jotta se ei vääränsävyisenä valkoisena pistäisi niin silmään yläkerrassa. Melkein tilasin jo tuolinkin, mutta jäin sittenkin vielä empimään. Nyt ehkä toinen kerros maalia ja lisää sisustuspohdiskelua. Heissulivei!

Translation: Interior and renovation plans and sailing. That pretty much sums it up.

9 kommenttia:

 1. Hei, ihania kuvia/postaus taasen!
  Mistä H&M:stä tuo valkoinen hameesi onkaan..? Verkkokaupassa sitä ei enää näy.
  Aurinoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Hame on Jumbon Henkkamaukasta.

   Poista
 2. Ihan loistava tuo kermanvaahdotus niksi-pirkka :D Miksi muuten on olemassa akkuporakoneita, muttei akkusähkövatkaimia? Vaadin tasa-arvoa vempaimiin!

  VastaaPoista
 3. Tuo hame on niin ihana! Onko se hm? Miksen tilannut sitä, katselin, uuvahdin ja menin nukkumaan. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on HM. Se on ihan paras hamekauppa. :)

   Poista
  2. Kiitos! Mulla on nyt akuutti hametarve. :)

   Poista
 4. Joskus menee hermot tämän tabletin kanssa, joka ei suostunut julkaisemaan kopioimaani linkkiä tekstin seassa. Aiemmassa kommentissa siis toivottavasti vinkki kätevästä apuvälineestä, jolla saa mm. kermavaahtoa ilman sähköä! Ja me meinataan ehtiä kolmessa viikossa Ruotsiin ja takaisin. Siirsimme veneen viikko ennen loman alkua riittävästi länteen, jotta tiukka aikataulu onnistuisi. Terveisiä siis Sottungasta ja Comfortinan pentteristä! :)

  VastaaPoista
 5. http://www.tupperware.fi/tuotteet/pikasekoitin-5-dl

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!