tiistai 2. joulukuuta 2014

First impressions


En ole tainnut koskaan postata meidän eteisestämme mitään pikku pikku yksityiskohtia kummempaa. Se on johtunut siitä, että en ole koskaan oikein tykännyt siitä. Vaatekaapit olivat ennen remonttia kirsikan väriset ja suoraan sanottuna aika kauheat. Muuttaessamme tänne portaat olivat lakattua mäntyä ja lattia koivua, joten eteinen oli aikamoinen materiaalien sillisalaatti. Joitakin vuosia täällä asuttuamme maalasin portaat valkoisiksi ja nyt tämänkesäisen remontin yhteydessä mies maalasi vaatekaapitkin valkoisiksi. 

Remontissa koko alakerran katot tehtiin uusiksi ja niihin upotettiin LED-valaisimet. Kaappeja ei ollut  aluksi tarkoitus maalata vaan olimme ajatelleet uusia ne. Eteisemme on hyvin kapea tila, josta yläkertaan johtavat portaat kahmaisevat merkittävän osan. Hyvin pian kävi ilmi, että kaappien paikoille ei menisi mitään standardimittaista. Kyselin tarjouksia liukuovifirmoista ja meinattuani tukehtua niitä saatuani (1000€/kaappi - ilman ovia), ehdotin, että jos kokeiltaisiin maalata vanhat. 

Mies teki ison työn kaapit kunnostaessaan. Ensin irroitettiin ovet ja metalliosat. Sitten hiottiin puupinnat rikki ja kaapit pestiin maalipesulla. Kaapit pohjamaalattiin Otexilla, jonka jälkeen alkoi tarkka ja huolellinen varsinainen maalaaminen puolikiiltävällä Helmi-kalustemaalilla. Kerroksia taisi olla kolme, kun alkoi näyttää siltä, että projekti olisi onnistunut. Neljäs kerros oli kuitenkin vielä tarpeen. Olemme lopputulokseen tosi tyytyväisiä, eteisestä tuli hurjasti valoisamman ja avaramman oloinen ja tyyli muuttui yhtenäisemmäksi. Eteinen kun on kuitenkin se, joka luo ensifiiliksen kodista, niin on mukavaa, että se on mieluinen. Unelmissani eteisessä olisi vieläkin vähemmän tavaraa, mutta se ei taida olla oikein mahdollista. 


Minä maalasin portaisiin yhden raikastuskerroksen uutta maalia, entinen pinta alkoi olla jo aika kellastunut. Ekalla kierroksella muutama vuosi sitten maalasin Betoluxilla, mutta tällä kertaa jollain Teknoksen vastaavalla. Rappusten alapuolella oleva tapetti on ikuisuuksia sitten laitettu ja ainoa kohta kodissamme, josta tapettia löytyy. Aiemmin yöpöytinä olleet vanhat puulaatikot ryhtyivät kenkätelineeksi. Huivi- ja pipokokoelmani yrittää aina levittäytyä tuolta korista muuallekin, yleensä portaiden koloissa pyörii huiveja enemmänkin. Minulla on myös tapana laskea juuri ennen kotoa lähtöäni avaimet hetkeksi käsistäni jollekin portaalle ja raivota sen jälkeen siitä, etten löydä avaimiani. Kenkätelineestä puheen ollen - sieltä löytyy myös eräs uusi pari kenkiä. Kovasti rakastamani New Balancen lenkkarit alkavat ahkeran käytön jälkeen näyttää jo hieman kuluneilta ja tuumasin, että voisin hankkia uudet vastaavat. Tällä kertaa päädyin kuitenkin kotimaiseen versioon. Sinivalkoinen on turvallinen, mutta jäin myös vähän haikailemaan viininpunaisia. Ostin popot Karhun omasta liikkeestä Lasipalatsista, joten sieltä ainakin löytyy, jos joku muukin innostui. 

Translation: Welcome to my crib. 

12 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä pisteet kotiin kotimaisuus tossuista ! Sitä paitsi olisko vielä himppasen mageemmat kun New Balancet ... mun mielestäni on. Pisteitä myös eteisestä ! //Regina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin fiilishommista tulee lisää mageutta. :)

   Poista
 2. Sievä eteinen teillä! Me jouduimme teettämään kaapit sekä lastenhuoneeseen että eteiseen, koska edellisen asukkaan jättämät olivat ihan kelvottomassa kunnossa - ovet irtoilivat ja rungot olivat vääntyneet. Käytyämme läpi standardimallistot totesimme, etteivät koot sovi meille tai jos sopivat, materiaali on onnettoman huonolaatuista... Hinta oli hurja, mutta lopputulokseen olemme tyytyväisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HInta oli kyllä todellakin hurja! Mekin oltaisiin tarvittu kaksi kaappia ja mun käsityksen mukaan se varsinainen ovikin on kallis osa.

   Poista
 3. Oletko ajatellut kenkäkaappia tuohon portaiden alle? Niihin saa osan kengistä kivasti piiloon ja kaapin
  päällä on kivasti tilaa vaikkapa niille avaimille. Tapetti on kaunis ja valkoinen kyllä raikastaa pienen tilan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itse asiassa ajatellut. Olet ihan oikeassa. :)

   Poista
 4. Kivannäköinen teidän eteinen. :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis eteinen! Tykkään omastammekin kovasti. Valkoinen on lempivärini ja kun laminaatti on meillä vaalea ja maalasin myös kovalla urakalla yläkerran portaat häikäisevän valkoiseksi ja lisäksi eteisen kaappi on valkoinen niin koen joka kerta sisään tullessa sellaisen ihanan tunteen voi vitsi kun tykkään! Eteisessä on hivenen mustaa suurta laattaa ja sen jälkeen alkaa sitten se vaalea laminaattilattia, on ollut loistava yhdistelmä. Kurasieppari on ollut loistohankinta siihen, jää hiekat ym eteiseen matolle.

  Olen tavaran suhteen samoilla linjoilla, mitä enemmän kaappien ovien takana sen parempi. Meillä portaiden alla on lasiseinän takia enemmän ns hukkatilaa, mutta pidän siinä lyhtyjä tai nyt joulun alla havunoksia tai puiden oksia maljakossa. Jotenkin siihen ei halua mitään huonekaluja ja kun on tasoa ja istuinta jo oven vieressä niin tykkään vaan siitä, että kaunista lattiapintaakin on näkyvissä.

  -Saila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ihanaa tulla kotiin ja ajatella, että onpas kivan näköistä. :)

   Ihanalta muuten kuulostaa myös teidän portaiden alus!

   Poista
 6. Nätti eteinen.

  Tuo avainten laskeminen johonkin ennen lähtöä on tuttua, niin tuttua… Ja joskus taas etsin niitä, kun olen tekemässä lähtöä, ja huomaankin että nehän ovat olleet koko yön avaimenreiässä ulko-ovessa!! Että tervetuloa vaan meille, ohikulkijat!

  VastaaPoista
 7. Kiitti!

  Ja juu, on toi sama mullekin joskus käynyt. Puuh...

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!